Kutyakozmetika Hatvan  - Sopronyi Tímea
Kutyakozmetika Hatvan - Sopronyi Tímea
Menü
 
Hasznos Tanácsok
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2009-11-05
 
Hol talált az oldalra?
Hol talált rám?

internetes hirdetésben
szórólapon láttam
valamelyik lap.hu-n
ismerős ajánlotta
keresőben találtam (pl. google)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
google

google518a2044f324b008.html

 
Kozmetikai tanácsok

HASZNOS TANÁCSOK, hogy KEDVENCÜNK MÉGJOBBAN ÉREZHESSE MAGÁT!

 

Aki kutyát vesz, gondoljon arra, hogy a becézgetésen, simogatáson kívül kötelességei is vannak.

Minden gazdinak kötelessége rendben tartani kedvencét, különösen akkor, ha szőrösebb fajtára esett a választása. Sajnálom az elhanyagolt állatokat. Amikor látok egy ápolatlan, loncsos, csomós, torzonborz kutyát, elgondolkodom rajta, hogy miért vehette a gazdája? A gazdik a szeretetüket nem csak azzal tudja kimutatni az állat felé, hogy enni-, inni adnak neki, időnként megsimogatják, hanem azzal is, hogy szőrzetük ápolására is gondot fordítanak!

A kutyatartáshoz hozzátartozik (bármilyen szerepet is tölt be kedvencünk, házörző vagy szoba kutya, rövid vagy hosszú szőrű) szőrzetének gondozása, tisztántartása. Ahhoz, hogy kedvencünk ápolt kutyus benyomását keltse, bundáját rendszeresen fésülni kell! Ahogy mi is megfésüljük hajunkat minden nap, úgy kutyánk szőrzetére is gondot kell fordítani.

Bármilyen fajtájú legyen kedvencünk, szőrzetének ápolása kötelességünk! Ne úgy próbáljunk a dolgos mindennapjainkban időt spórolni, hogy kutyánkkal nem törődünk. A mindennapos szőrzetápoláshoz hozzá tartozik a fésülés, szemkörnyék, ill. a szakáll tisztogatása, a fülek, tappancsok átvizsgálása és végbél környékének tisztántartása (amit ugye magunknak is megteszünk), mert komoly fertőzések forrása lehet!


A legfontosabb feladat a rendszeres és alapos FÉSÜLÉS!

A fésülést a kutyák jó része nem szereti. Erről általában a gazdi tehet, mert kölyök korban nem szoktatta hozzá kutyáját, vagy nem kötötte a műveletet valami kellemes eseményhez. De se baj! A leghisztisebb kutya is hozzászoktatható következetes és türelmes neveléssel! A fésülést mindig nagyon óvatosan kell elkezdeni. Eleinte csak a szőr végét bontsuk ki, majd haladjunk a töve felé. Figyeljünk, hogy a bőrét ne sértsük meg. Minden irányba alaposan keféljük át a szőrzetet. Ezután következhet az ellenőrzés a fésűvel. Ha alapos munkát végeztünk, a fésű nem akad meg sehol. Kritikus helyek a hajlatok és a fültövek. Kaphatók olyan csúcsminöségű készítmények, amelyek megkönnyítik a szőr bontását és a szörminőségét is javítják. Meglátják ezek a szerek és a szőrzetnek megfelelő fésű csodákra képes!
Nagyon fontos, hogy a fésülést mindig valamilyen kellemes dolog kövesse. Jutalomfalat, játék, simogatás. Naponta 10-15 percet mindenkinek illene kedvence fésülésére szánni, bármilyen elfoglalt is.

SZEMTISZTÍTÁS

Nagyon fontos, hogy kutyusunk szemét szemtisztító folyadékkal vagy patikában kapható 3%-os bórvízzel, vagy kifejezetten szemkörnyék ápolására kifejlesztett szerrel naponta megtisztítsuk. Ellenkező esetben kutyánk szeme becsipásodik, és szőrére csúnyán ráragad, a szőrzete pedig elszínezödik! Ez nemcsak kedvencünknek kellemetlen, de csúnya látvány és ápolatlan eb benyomását keltheti.

A FÜLEK TISZTÁNTARTÁSA

sem elhanyagolható! A hallójáratok átvizsgálása azért is fontos, mert az erős váladékozás gyulladásra utalhat, amit állatorvosnak kell megvizsgálni és az általa felírt szerrel kikezelni. Az egészséges füleket is célszerű hetente fültisztító folyadékkal kitörölgetni


MANCSOK ÁTVIZSGÁLÁSA

főleg „toklász szezonban” fontos. Időben elcsípett toklászkínzó fájdalmaktól mentheti meg kutyáját. Télen a hó és a jég felsebezheti, a sólé kimarhatja a talppárnákat. Éppen ezért ajánlatos tappancsvédő kenőcs alkalmazása. Ha hó tapad a kutya lábaira, semmi esetre sem melegvízzel próbáljuk „leolvasztani”, mert nem tesz jót az átfagyott tappancsoknak!

 

FÜRDETÉS:

Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran fürdessük kutyánkat, az állatorvosok és a kutyakozmetikusok a legkülönbözőbb választ adhatják. Akkor milyen gyakran fürdessük kedvencünket? Ez függhet attól, hogy milyen a kutya szőrzete, udvaron lakik vagy lakásban. Ha már erősen kutyaszaga van és látszatra is koszos a szőre, akkor minden bizonnyal eljött az ideje egy alapos csutakolásnak. Bizony nem lehet kellemes egy piszkos, kutyaszagú kutyussal egy lakásban élni. Ráadásul még kutyánk sem érzi így jól magát. Ha vállaljuk a közös kádhasználatot, akkor otthon is vállalkozhatunk erre a feladatra.
A fürdetés megkezdése előtt mindent készítsünk elő. Csúszásgátló gumiszőnyeget a kádba, ezzel fokozzuk a kutyánk biztonságérzetét. Jó nedvszívó törölközőt. Csak jó minöségű, kutyák számára kifejlesztett, speciálisan a szőrtípusnak megfelelő sampont használjunk, amit a flakonon feltüntetett hígítási arányban készítsünk el. Ezen ne spóroljunk, mert kutyánk bőre bánhatja, ha nem megfelelő sampont választunk, vagy esetleg emberi használatra szánt terméket választunk. Az embernek készült samponnal többet árthatunk kedvencünknek, mint gondolnánk! Ha a fürdéshez nem szokott állatot szeretnénk kádba varázsolni, álljon mellettünk "tettre készen" valaki segítségként, lehet, hogy szükségünk lesz a jelenlétére. Fürdetés előtt bontsuk ki kefével a szőrcsomókat, majd fésüljük át fésűvel. A nehezen kezelhető területeket se hagyjuk ki! Ha a szőrbontást elmulasztjuk, és csomósan kezdünk neki a műveletnek, a víz hatására a szőr kibonthatatlan gubanccá áll össze. Lehetőleg zuhanyrózsával, kéz meleg folyóvízzel alaposan nedvesítsük át a kutya bundáját, ügyelve arra, hogy ne menjen víz a fülekbe. A sampont mindig hígítsuk fel, és ne töményen használjuk Ha szükséges, ismételjük meg a műveletet. Vigyázzunk kedvencünk szemébe ne „tunkoljuk” bele a sampont, mert szegényke szeme begyulladhat! Kondicionáló balzsamot is használhatunk és azt is hígítva. Mindig alaposan öblítsük ki a sampont a szőrzetből, mert különben vakaródzásnak adhatunk okot! Csavarjuk ki a szőréből a vizet, hagyjuk, hogy jól megrázza magát. Egy jó nedvesség szívó törölközővel itassuk fel a vizet a szőrzetből és kezdhetjük a szárítást. A hajszárító használatához és hangjához már kölyökkortól szoktassuk hozzá kedvencünket.
Mindig alaposan szárítsuk meg az állatot, ne csak a felső réteget szárítsuk meg. Használjunk főnöző kefét a szárítás közben. Így szebb lesz a bunda és hamarabb is szárad. A szárítás végeztével kb. 1–2 óra hosszat még ne engedjük ki az udvarba. Nyári kánikulában a rövidszőrű kutyákat nyugodtan kirakhatjuk száradni az udvarra, és ezzel alaposan leegyszerűsödik a dolgunk.

KÖRÖMVÁGÁS

A szobában tartott kutyáknak kevésbé kopik a körmük, mint a szabadban tartott társaiknak. A karom megnő, vés, akadályozza kutyánkat a járásban, kínosabb esetben le is szakadhat, ezért rendszeresen vágni kell belőle. Mindenféleképpen bízzuk szakemberre, mert speciális eszközre van szükség és az sem mindegy mennyit vágnak belőle! Ha sokáig halogatjuk, a műveletet a karmokba belenő a hajszálerekből és idegekből álló hús. Ilyenkor a körömvágás fájdalommal és erős vérzéssel jár!!!

 

A teljes körű kozmetikai ellátásfésülésből, fürdetésből, bűzmirigy kezelésből, a gazdi kívánságainak megfelelő nyírásból ill. trimmelésből, fültisztításból, karomvágásból áll, melyet (fajtától függően)3-6 hetente illő volna elvégeztetni szakemberrel. Ne feledjük, a kutyakozmetikai kezelés nem évszakfüggő! Minden évszakban rendszeresen kellene kutyánkat kozmetikushoz vinni. Vannak, akiknek anyagi körülményeik nem engedik meg, hogy 4-6 hetente fizessenek a kutyájuk teljes körű rendbetételért és csak egy évben 2x-3x tudják elvinni a kutyakozmetikába. Erre azt szoktam mondani, hogy a jól ápolt eb nem pénzkérdés! Kefére és samponra mindenkinek van pénze, csak a kutya legyen csomómentes, tiszta és ápolt!
Ha nem vagyunk képesek a kutyánk teljes körű ápolására, akkor legalább minden évszakban 1x bízzuk szakemberre az ellátását!
A kutyus első kozmetikai látogatására 3-5 hónaposan kerülhet sor, ill. akkor, amikor már megkapta az utolsó oltását. Megfelelően felkészült kozmetikus többféle fazont is tud nyírni kedvencének. Mindig olyan fazont válasszunk, aminek vállaljuk maximális gondozását! Ne feledjük, hogy a kutyakozmetikusnak dolga nem a mindennapos ápolás utólagos pótlása, az összecsomósodott, elhanyagolt szőr órák hosszanti bontogatása (ami végül a gazdi pénztárcájának is megterhelő lehet, mivel a szőrbontó szer és a rá szánt idő is pénz)
Ne csodálkozzunk, hogy kutyánk utál kutyakozmetikushoz menni, ha eddig tetőtől talpig csomósan cipeltük oda és több órás tortúrának, fájdalomnak tettük ki! Mi sem mennénk szívesen fodrászhoz, ha ott állandóan a hajunkat húznák!
Az ápolt kutya örömmel megy kutyakozmetikushoz, mert a kezelés nem okoz neki kellemetlenséget!
Szép kutyát is csak ápolt, egészséges szőrzetböl lehet nyírni, mivel a legképzettebb és legtapasztaltabb kutyakozmetikus sem varázsló! Sajnos több éves tapasztalataim alapján sok gazdinak rendszeresen fel kellett hívnom a figyelmét kutyájának, cicájának nem kielégítő ápolására. Nem a munkám megkönnyítése miatt, hanem az állat érdeke miatt. Nem utolsó sorban a gazdi miatt, mert előfordulhat, hogy ismerősei, ill.a szomszédjai a háta mögött megjegyzik, hogy ápolatlan a kutyája. Főleg, ha lakásban tartja.

És végül még egy fontos kérdés. Mostanra gomba módra szaporodtak a kutyakozmetikák. Kutyakozmetikus és kutyakozmetikus között óriási különbségek lehetnek! Sajnos kutyakozmetikusoknak még nincsen mestervizsga és nehéz megtudni, hogy ki a hozzáértőbb kutyakozmetikus, a szakképzett vagy az okleveles. Különböző oktatásban vehettek részt és a tapasztalatuk sem lehet egyforma. Hogyan találhatjuk meg mégis azt a szakembert, aki a legjobb törődést tudja biztosítani szeretett barátunknak? Egy kutyakozmetikusnak a legjobb ajánlólevél a saját munkája! Tapasztalatból tudom, hogy mennyire jó érzés, ha egy elégedett gazdi tovább ajánl egy kutyás ismerősének. Ha mégsem kutyás barátunk segítségét vesszük igénybe a kutyakozmetikusunk megtalálásához, akkor bízzunk az ösztöneinkben! Kérjük meg a „kiszemelt” kozmetikust, hogy mutasson képeket munkájáról. Ha a képek meggyőzőek még nem biztos, hogy a megfelelő emberrel van dolgunk.

Nézzük meg, hogy hogyan viselkedik a kutyánkkal, hogyan barátkozik meg vele, hogyan nyúl hozzá. Ha az első percben nem színpatikus a kutyakozmetikus, ne habozzunk távozni az üzletből. Sok gazdi szívesen végignézné, hogyan szépül kiskutyája. Sok kutyakozmetikus ezt nem engedi, mondván a kutya akkor kezelhetetlenebb. Ez egy rendszeres otthoni szőrzetápolásban részesített kiskutyánál lehetetlen, így ne engedjünk az elképzelésünkből. Valószínű, hogy ez a kozmetikus sem a mi emberünk.

A jó kutyakozmetikus kedves, türelmes és barátságos kutyánkkal. A gazdit hasznos tanácsokkal látja el. Naprakész a kutyakozmetikumok ismeretében. Kutyánk szőrének, állapotának megfelelő, és a legkiválóbb kozmetikumokat tudja ajánlani. Jártas a fajták standardében és a standerdnek megfelelő fazont tudja nyírni, az esetleges anatómiai hibák elrejtésével.

Remélem találtak hasznos dolgokat a sorok között és eredményesen tudják alkalmazni kedvencük csinosításakor!

 

 
Hirdetések
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Linkajánló
 
Óra
 
Naptár
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG